Rulada cu gem de gutui

de Lily_Musat in Prajituri, 16 Mar 2011 | 6216 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500 grame faina,
  • 20 g drojdie proaspata,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte,
  • 25 de grame de unt,
  • 1 lingura de ulei,
  • 1 pachet de zahar vanilat,
  • o esenta de rom,
  • doua lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita de sare, gem de gutui
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui:

Faina o puneti intr-un vas si faceti la mijloc un loc. Separat frecati drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte, pana se lichefiaza, exact ca in imagine. Turnati drojdia lichefiata in castronul cu faina, adaugati pe rand ouale, laptele, untul, uleiul, zaharul vanilat, romul si sarea si framantati pana cand aluatul face basici si se desprinde de pe degete. Trebuie sa-l lasati intr-un loc calduros 40 de minute sa creasca. Intindeti aluatul pe blatul de lucru, deasupra puneti gemul de gutui sau de care aveti ( e ok si marmelada) si rulati. Puneti rulada in tava unsa in prealabil cu putin ulei, cu marginea in jos, sa nu se desprinda la copt. Mai lasati sa creasca la loc caldut inca 30 de minute. Dupa ce a crescut, ungeti rulada cu ou batut, iar deasupra puneti zahar brun sau normal. Eu am copt-o la 150 de grade, pe primul gratar, timp de 45 de minute

TIPS-URI

1

Dupa ce o scoateti de la cuptor o inveliti cu un prosopel si o lasati cam 10 minute, sa se inmoaie coaja

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao