Rulada cu dovleac

de dicarmencitta1957 in Prajituri, 14 Apr 2010 | 5253 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Aceasta rulada este preferata baietilor mei.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama stoarsa de la o lamaie
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr)
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 kg dovleac ras (pentru umplutura).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dovleac:

 Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un praf de sare. Amestecam, pana se va face o coca elastica, dar nu prea tare. Aceasta coca, o vom lasa circa 20-30 minute sa se odihneasca. Intre timp vom curata dovleacul, il vom baga la robot, pentru a-l marunti si apoi il vom cali intr-o cratita, in care vom adauga zahar, dupa preferinte (cat dorim de dulce). Eu am adaugat la calit dovleacul si 2 linguri de ulei de masline extravirgin, ca sa nu mai fie apos. Zeama care se lasa de la dovleac se va transforma intr-o pasta. Dupa cel putin 30 de minute vom imparti coca in 3 parti si vom face 3 suluri. Pe prima foaie vom pune 1/3 din dovleacul calit, vom impaturi primul sul si-l vom pune in tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute. La inceput vom lasa focul incet, iar dupa 30 de minute vom mari un pic flacara la cuptor. Pentru a nu se incruzi, le lasam sa se raceasca in cuptor. Acest strudel se poate servi cu cateva cubulete de ciocolata si un pahar de suc din fructe. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

epurasha2bb 1

21.04.2010, 10:03

mamace bunatate trebuie sa fie!super! 5 furculite! rulada nu am facut niciodata!

janet 1

24.04.2010, 12:57

La rulada de dovleac ,mie imi place sa-i pun nuca multa,prajita un pic si data prin masina, este excelenta!

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
FURSECURI CU GEM