Rosti de cartofi cu ou posat

de anca_rm in Mancaruri de legume, 6 Ian 2015 | 12547 vizualizari

 

Super buna pentru micul dejun sau cina . Eu am pregatit-o pentru 4 persoane .

 

INGREDIENTE

  • 500gr cartofi
  • -2 morcovi maricei
  • -sare
  • -o lingura ulei masline
  • -50 gr cascaval (optional)
  • -4 oua
  • -smantana (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosti de cartofi cu ou posat:

Cartofii si morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica .

II turnam pe un prosop de bucatarie curat si ii asezonam cu sare . Vor lasa apa destul de repede , asa ca strangem prosopul si ii stoarcem cat putem de bine in prosop . Daca nu ii stoarcem vom avea un rosti moale si lipicios.

Tava o ungem bine cu ulei de masline si punem in ea cartofii, morcovii razuiti si storsi . II intindem pe suprafata tavi ( trebuie sa aiba grosimea de un deget , cam 0.5cm) si dam  tava in cuptorul preincalzit la 200 grade .

Intre timp ne ocupam de oua . Intr-un vas punem pe ochiul aragazului apa sa fiarba . Adaugam o lingurita de sare . Ouale le spargem separat intr-un castronel ( unul intr-un bol), asa o sa cada uniform in apa si nu se vor face zdrente de albus.  Unii mai adauga in apa o lingurita de otet , eu nu am pus.

Cand clocoteste apa punem ouale cate incap in vasul cu apa. Le lasam sa fiarba cam 2 minute daca vrem niste oua moi , daca doriti sa se faca galbenusul mai  tare atunci le lasati mai mult. Le  scoatem din apa cu o paleta si le aseza-ti pe o farfurie . Presarati putina sare .

Pe rosti puteti pune felii de cascaval , eu am pus pe mai putin de jumate din tava .

Cand sunt copti cartofii si morcovii  , dupa vreo 20 minute , ii scoatem din cuptor si asezam pe farfurii .

Deasupra punem cate un ou , pe care il impungem cu o furculita sa curga galbenusul . Se poate pune si smantana deasupra . 

TIPS-URI

1

am folosit cartofi produsi in gospodaria propie , au fost cam mititei , asa ca am razuit 12 bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosti de cartofi cu ou posat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosti