Rosii pizzaiola

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 20 Aug 2015 | 6898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 rosii
  • 375 g mozzarella
  • 3 felii paine prajita
  • 100 g masline negre
  • 10 frunze busuioc
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii pizzaiola:

Rosiile se spala si la fiecare se taie un capacel. Cu ajutorul unei lingurite scobim interiorul rosiilor (NU il aruncati, puteti face un sos cu el) . Presaram sare in interior si punem rosiile cu partea taiata in jos si lasam astfel penttru 15 -20 minute. 

Separat scurgem bine mozzarella de apa de conservare si o taiem cuburi mici. 

Maslinele fara samburi le taiem intai in doua pe lungime apoi pe latime. 

Feliile de paine le maruntim pe cat posibil in cuburi mici.

Busuiocul il spalam, il uscam bine apoi il tocam marunt. 

Intr-un bol punem mozzarella, maslinele, painea, busuiocul si sare dupa gust. 

Umplem rosiile cu compozitia din bol. 

Ungem un vas pentru cuptor cu ulei si asezam rosiile. 

Dam vasul la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce mozzarella s-a topit.

(Eu le-am pus putin si la coacerea de sus pentru a forma o crusta crocanta).

Scoatem vasul din cuptor, lasam sa se raceasca putin si servim.  

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Rosiile se pot servi si doar umplute , fara a mai fi nevoie a le coace si la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii pizzaiola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu vinete (din vinete cu coaja alba) cu maioneza