Rondele de cartofi copti cu crema de avocado

de Valclaudia in Mancaruri de post, 10 Mai 2017 | 5812 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii
  • ulei de porumb
  • sare de Himalaya
  • piper rosu
  • ierburi de Provence
  • 2 avocado
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare dupa gust
  • usturoi granulat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de cartofi copti cu crema de avocado:

Curatam cartofii, ii taiem rondele.

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Tapetam tava cu hartie de copt, asezam rondelele de cartofi in tava. Ungem cartofii cu ulei de porumb. Presaram sare de Himalaya si piper rosu dupa gust. Apoi adauga ierburi de Provence.

Dam tava la cuptor, pana devin cartofii aurii.

Pentru crema de avocado, alegem 2 fructe coapte bine care, la o usoara presare, se simt moi.

Taiem fructele in doua, indepartam samburii, apoi scoatem pulpa cu ajutorul unei lingurite.

Stoarcem jumatatea de lamaie peste pulpa de avocado, presaram sare dupa gust si usturoi granulat. Zdrobim totul cu o furculita. Pentru cremozitate, eu am incorporat si vreo doua linguri ulei de porumb in aceasta crema, apoi am repartizat-o cu ajutorul unui posh pe cartofii calduti si am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de cartofi copti cu crema de avocado" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi crocanti in vas roman-post