Rolls cinnamon

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 5019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 460 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 65 ml lapte caldut
  • 70 g unt/margarina topita
  • 125 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 80-100 g zahar
  • Un praf de sare
  •  Umplutura :
  • 100 g zahar
  • Scortisoara
  • 2 linguri unt
  •  Glazura:
  • 125 g crema de branza
  • 70 g unt
  • 75 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cinnamon:

Aluat:

Manual:

 Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate), apoi se fraamanta cu mana 15 minute.

 Aluatul se lasa in castron, la loc cald pana isi dubleaza volumul.

La masina de paine:

 In cuva masinii se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia.Se seteaza la progamul de framatare si dospire(1 ora si 30 minute).

 Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se intinde intr-un dreptunghi. Zaharul se amesteca cu scortisoara.

 Untul se topeste partial si se unge foaia cu el,apoi se presara amestecul de zahar si scortisoara; se ruleaza cat mai strans cu putinta, apoi se taie rulouri cu ajutorul unui fir de ata.

 Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc cald 20 minute. Intre timp se porneste cuptorul. Tava se aseaza pe nivelul din mijloc,iar dedesubt se pune o cratita cu apa calda.
 Rulourile se coc aprox 35 minute,la foc moderat(nu mariti focul J )

Glazura:

 Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra apoi se adauga crema de branza si se continua mixarea. Glazura se pune pe rulourile calde si se presara cu nuca tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cinnamon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu parfum de Orient