Rolls Cinnabon

de ralu_ca in Prajituri, 16 Noi 2013 | 4852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 80 g unt moale
  • 2 oua
  • 30 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • umplutura:
  • 250 g zahar brun
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 80 g unt moale
  • glazura:
  • 100 g unt moale
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g crema branza hochland
  • 100 g nuci maruntite
  • sos caramel:
  • 300 g zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 80 g unt
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls Cinnabon:

Aluatul: Intr-un vas se dizolva drojdia cu putin zahar si se adauga approx 100 ml lapte caldut si putina faina. Maiaua se lasa la crescut. Dupa ce isi dubleaza volumul se adauga restul de faina, ouale, sare, zahar dizolvat in restul de lapte si untul moale. Se framanta pana ce bbtinem un aluat elastic. Se unge cu putin ulei si se lasa la crescut pana se dubleaza volumul. Apoi se intinde pe blatul de lucru o foaie dreptunghiulara, nu prea groasa. Se unge cu unt si se presara amestecul de scortisoara cu zahar brun. Aluatul se ruleaza cu grija pe lungime si cu ajutorul unei ate taiem bucati egale 4-5 cm. Mecisorii se aseaza culcat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut 30 min si apoi se coc la foc moderat approx 25 min.

Glazura: Untul, crema de branza si zaharul le-am mixat pana am obtinut o crema fina.

Caramel: Intr-o cratita se pune la topit si cand capata culoare aramie am adaugat untul, amestecand continuu, apoi frisca lichida si am lasat sa fiarba cam 5 min. Amidonul se dizolva in putina frisca si se adauga peste caramel. Lasam sa se raceasca. 

Cand rulourile sunt gata se toarta peste ele asa fierbinti glazura si caramelul si nucile maruntite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls Cinnabon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Anett 1

17.11.2013, 09:29

woooow super!

bianca92 1

17.11.2013, 09:31

vai ce apetisant arata

Rocsi 1

17.11.2013, 11:00

Sunt deliciosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara