Rol banana-cappuccino

de miremirc in Prajituri, 14 Ian 2012 | 13275 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g amidon
  • 4 lg apa rece
  • 2 lg cacao
  • 1 lg praf de copt

Crema :

  • 500 g mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 1 plic gelatina granule
  • 8 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 lg cappuccino instant
  • 2 banane

Decor :

  • 50 g ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rol banana-cappuccino:

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul, apoi apa lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cele 2 lg de cacao.

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la copt cam 20 de minute; facem testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Pe un prosop curat presaram 1 lg de zahar si asa cald blatul il rulam strans in prosp; il lasam asa pana se raceste.

Pentru crema : hidratam gelatina in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, pentru a nu-i strica proprietatile. Cappuccino il dizolvam in 50 ml apa fiarta si il lasam sa se raceasca.
Intre timp, batem frisca spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam cappuccino dizolvat si racit si adaugam mascarpone. in gelatina topita adaugam o lingura din crema, omogenizam, mai adaugam inca o lingura de crema, omogenizam din nou si amestecam cu toata crema.

Blatul il scoatem din prosop si il asezam pe tava pe care va ramane. Pe el intindem uniform jumatate din crema, iar in mijloc asezam 2 banane decojite si rulam la loc blatul .

Cu restul de crema imbracam toata rulada.

Decoram cu ciocolata rasa sau fiecare dupa imaginatie... :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rol banana-cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diaconta 1

14.01.2012, 20:50

supeeeeeeeeer

diana_k 1

17.01.2012, 08:15

delicioasa

nacularisa 1

11.05.2014, 19:16

Super!!La favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie