Rigatoni cu creveti si scoici

de Oana in Paste, 28 Mai 2009 | 11103 vizualizari

 

Este un preparat foarte rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • paste rigatoni- jumatate de pachet
  • 200 g creveti mai mari, congelati
  • jumatate borcanel cu scoici marinate
  • o cutiuta de file ansoa
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 rosii
  • o ceasca de vin alb
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • putina coaja rasa de lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu creveti si scoici:

Pastele se pun la fiert, in apa clocotita cu sare, asa cum este indicat pe pachet.

In acelasi timp pregatim si sosul.

Mai intai tocam ceapa si usturoiul verde, eu le-am maruntit la robot. Intr-o tigaie adanca punem putin ulei de masline, apoi ceapa si ustuoiul si putina apa, lasam putin sa se inmoaie. Apoi adaugam crevetii si lasam cateva minute. Urmeaza scoicile scurse si fileurile de ansoa la fel. Se adauga zeama si coaja de lamaie, se condimenteaza din belsug (atentie, ansoa e sarat, gustati mai intai!). Se adauga si vinul si se lasa sa fiarba 10 minute. Rosiile se maruntesc la robot, apoi se adauga in tigaie si se mai lasa putin la scazut.

Pastele se scurg si se adauga in tigaie si se lasa sa fiarba impreuna cu sosul cateva minute, sa se patrunda bine aromele.

La final se presara patrunjelul tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu creveti si scoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ravioli cu carne si sos