O mâncare gustoasă, rapid și ușor de preparat, cu putine ingrediente,destul de ieftine as zice. Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi. Din ingredientele de mai jos au rezultat 3 porții.
Ingrediente Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi
Preparare Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi
Se spală bine pipotele, se lasă în apă rece 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul.
Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează, se pun pipotele, se lasă 5 minute, după care se adaugă apă până ce le acoperă și se lasă să fiarbă. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței. Când a scăzut apa, se adaugă sare, piper și boia dulce, după gust.
Pipotele se pot servi cu pilaf de orez, cu cartofi, natur sau piure și cu murături.
Poftă bună!
Ce mai putem pregati cu pipote? Poate Tocanita de pipote si inimi sau mai degraba Tocanita din pipote de pui cu galuste?
Varianta asta in sos de rosii arata excelent! - Tocanita din pipote si inimi de pui
1
Uleiul să fie încins când puneți ceapa la prăjit.
2
Gătiți pipotele de pui la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți.
3
Amestecați mereu, ca să nu se prindă de fundul cratiței.
4
Nu puneți usturoiul odată cu ceapa, deoarece se prăjește mai repede și riscăm să se ardă.