Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

de Bucataras in Scoala de gatit Bucataras, 21 Ian 2025 | 116 vizualizari

 

Astăzi vă prezentăm rețeta de bază pentru un aluat grozav de plăcintă. Poți pregăti plăcinte, cornuri, pide sau multe alte bunătăți.
Pentru această Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, drojdie, apă, ulei.  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată:
  • 1200 g făină de grâu (2 porții mari)
  • 14 g drojdie uscată
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 75 ml ulei
  • 700 ml apă călduță
  • 1 lg oțet
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată:

Cum se prepara Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată:

Pune făina în bolul robotului, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor. 

Pune sarea, zahărul, apoi adaugă apa călduță, oțetul și jumătate din cantitatea de ulei.

Începe frământarea de la o viteză mică, apoi, pe măsură ce se omogenizează ingredientele, poți mări viteză. Încorporează și restul de ulei în aluat. 

Scoate aluatul și pune-l în alt bol mare, apoi acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit pentru aproximativ 2 h. 

Odată dospit bine aluatul, poți pregăti Cornuri cu gem, Poale-n brau sau Placinta cu mere.

Poți folosi acest aluat și pentru preparate de post.


Daca ti-a placut reteta noastra "Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar