Reteta de samosa cu dovleac

de Catalina L in Mancaruri de post, 18 Mar 2023 | 3682 vizualizari

 

O Reteta de samosa cu dovleac, de post, delicioasa.

Varianta clasica cu carne o aveti aici.
 Ingredientele necesare sunt: foi placinta, dovleac, morcovi, mazare, usturoi, ceapa, ulei, bulion. 
https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/samosa-cu-dovleac.html

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de samosa cu dovleac
  • 3-4 foi de brick
  • 430 gr de dovlesc butternut curatat
  • 2 morcovi mici
  • 120 gr mazare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei de rapita
  • 1 lingurita plina de pasta de curry thaï
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • ierburi de Provence
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de samosa cu dovleac:

Iata cum se prepara Reteta de samosa cu dovleac

Spalati si curatati legumele.

Am mixat ceapa, usturoiul si morcovii.

Caliti-le in uleiul incins. Taiati dovleacul cuburi si mixati-l.

Puneti dovleacul, mazarea si sotati impreuna.

Puneti pasta de curry, bulionul , 150 ml de apa, sare, piper, ierburi aromate, amestecati si reveniti timp de 10 minute sau pana cand apa scade.

 Lasati sa se raceasca. 

Se taie foaia de brick în doua 

Puneti umplutura la fiecare extremitate.  

Împăturiţi foile în triunghiuri, apăsând marginile cu degetele umede.


Se coace 25 minute la 180 ° C într-un cuptor preîncălzit .

Vezi si reteta de Samosa cu pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de samosa cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata a la Russe de post