Reteta de preparare a papanasilor Ultimele capsuni din sezon... :(
Reteta de preparare a papanasilor Pentru aluat:
Pentru ornat:
Reteta de preparare a papanasilor
Pentru sos:
Punem cei 50 ml de apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ingroasa usor.
Pentru papanasi:
Branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul, esentele, sucul si coaja de lamaie, le amestecam intr-un bol, omogenizandu-le. Adaugam apoi faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si framantam aluatul usor, pana devine elastic si pufos. Daca este necesar, mai adaugam una-doua linguri cu faina. Din aluatul astfel obtinut, formam gogoselele pe care le vom rumeni frumos, pe ambele parti, la foc potrivit. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a scapa de surplusul de grasime. Le pudram cu zahar vanilat, adaugam sosul de capsuni si le servim cu pofta!