Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem

de ione21 in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 62464 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr brânză de vaci proaspătă
  • 100 gr zahăr
  • 2 ouă
  • 1 vârf linguriţă bicarbonat stins cu lămâie
  • 1 vârf cuţit sare
  • Zahăr vanilat
  • 200 grame făină
  • Ulei pt prăjit

Mai avem nevoie de:

  • Smântână
  • Dulceaţă/gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem:

Reteta de preparare a papanasilor

Brânza se amestecă cu zahărul, sarea, vanilia, ouăle, bicarbonatul şi făina; Într-o tigaie adâncă se pune uleiul la încins;

Se formează din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului, se găureşte cu degetul în centru apoi se măreşte gaura din mijloc şi se aplatizează foarte puţin colacul obţinut; separate se fac biluţe mai mici care să acopere gaura colăcelului; Se dă focul la mic sub tigaie şi se prăjesc pe ambele părţi până sunt rumeni;

Se servesc cu smântână şi dulceaţă de fructe de pădure (recomandabil).

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana