Reteta de preparare a papanasilor Anamaria

de moi_miruna in Prajituri, 6 Oct 2011 | 7547 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Este o reteta foarte delicioasa adusa de catre colega mea, Anamaria.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 2 oua
  • 500 g branza vaci dulce (foarte stoarsa)
  • 450 g faina cernuta
  • 1 cescuta de lapte (150 ml)
  • 100 g zahar pudra
  • coaja de la 1 lamaie
  • 3 ligurite zeama de lamaie
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar (1 stinsa cu zeama de lamaie, 1 nestinsa amestecata cu zaharul)
  • ulei pentru prajit
  • frisca pentru ornat
  • dulceata de cirese amare
Portii: 17
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor Anamaria:

Reteta de preparare a papanasilor

Branza, cu un praf de sare se amesteca cu galbenusurile, cu zaharul si laptele.

Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie. 

Adaugam bicarbonatul stins si coaja de la lamaie la sfarsit. Se pune apoi faina si se amesteca usor pana devine ca o coca moale modelabila, fara a se lipi de maini.

S-a intins toata coca pe masa de lucru de aproximativ 1.5 cm, apoi s-a folosit un pahar cu gura mai mare pt a face gogoasa mare. Pe mijloc gaura a fost data cu degetul.

Pentru gogosile mici din coca ramasa de la modelarea gogosilor mari s-au facut bile de marimea unei nuci mici.

Se prajesc in baie de ulei.

Pentru ornat s-a folosit frisca batuta si dulceata de cirese amare puse pe gogasa calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor Anamaria" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy