Nu este pentru prima data cand le fac, sunt grozave. Aluatul este preferatul meu, usor de facut si se lucreaza atat de frumos cu el. Odata coapte, placintele sau pateurile ies mai bune decat la patiserie.
Pentru Reteta de pateuri cu branza sunt necesare ingredientele urmatoare: faina, unt, smantana, oua, branza.
Iata cum se prepara Reteta de pateuri cu branza:
Mai intai se pregateste aluatul care trebuie sa stea la rece cateva ore. Eu il fac cu o zi inainte sa coc pateurile.
Intr-un vas, se amesteca untul, smantana, un praf de sare. Se adauga cele doua oua si se amesteca bine. Faina se cerne cu bicarbonatul de sodiu si se adauga peste compozitia de unt. Nu trebuie sa puneti toata faina deodata, in functie de calitatea fainii, este posibil sa nu fie nevoie de toata. Se amesteca pana la omogenizare si daca vi se pare ca ar mai fi nevoie de faina, adaugati si restul. Aluatul se infoliaza si se pune in frigider. Veti vedea cat de fain este dupa ce sta la rece.
Umplutura:
Intr-un vas, se faramiteaza branza si se amesteca cu 3-4 oua. Eu am avut o branza sarata foarte uscata si am folosit 4 oua. Daca aveti o branza mai moale, puteti folosi doar 2 oua.
In functie de cat de sarata este branza si de cat de sarate doriti pateurile, adaugati sare.
Dupa ce a stat la rece, aluatul se scoate si se imparte in doua. O jumatate se pune inapoi la rece. Jumatatea ramasa se intinde pe un blat usor infainat, in strat subtire. Se decupeaza discuri de 8-10 cm. Se pune o lingura de branza si se aduna marginile, obtinand un coltunas. Se sigileaza marginile cu ajutorul unei furculite.
Pateurile se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt si se pun la rece minim o jumatate de ora.
Dupa ce au stat la rece, se scot si se ung cu galbenus batut. Se coc in cuptorul preincalzit, la 190-200 grade C (in functie si de cuptor). Daca aveti un cuptor mai "puternic", reduceti la 180 grade C.
Se coc timp de 15-20 minute, sa fie bine rumenite, apoi se scot si se lasa putin la racit. Se transfera apoi pe un gratar de patiserie.
Sunt grozave!
Vezi si reteta de Pateuri cu cascaval.
1
in functie de calitatea fainii si a marimii oualor, este bine sa nu adaugati toata faina de la inceput. Vedeti spre final daca mai e nevoie.
2
in functie de cat de uscata este branza, puteti folosi intre 2-4 oua de gaina.
3
adaugati sare dupa gust