Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci

de Panacris in Piine, 10 Ian 2024 | 2923 vizualizari

 

Pfff, de la mijlocul lui decembrie am scos din nou la treabă pe Maricica nr. 3 din Casa Zmeilor! A șomat vreo 2 ani, dar acum și-a scos pârleaua, cum se zice, la cca. 3 zile pun la făcut pâine!
Daa, recunosc, încă n-am avut curajul cu maia, doar varianta clasică cu drojdie uscată! ;)
Șiiii, stăteam relaxată pe canapea (să nu zic că de fapt, la duș mi-a venit ideea!!! :D) să fac o pâinică mai altfel,  cu ce mirodenii am prin casă!!!
Așa am inventat o nouă rețetă de pâine ( cred! ;) oi fi văzut ceva pe internet și mi-a rămas undeva pe retin sau într-un sertărel din căpșor!!!).
Să zic, mai bine aperitiv, că o savurezi fără altfel de ingrediente alături!
Pentru Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci am folosit urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, apa, rozmarin, nuci.
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci
  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 000 cca. 500 g,
  • sare grunjoasă 1 linguriță,
  • zahăr tos 2 lingurițe,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • boia de ardei dulce 1 lingură,
  • rozmarin uscat 1 linguriță,
  • miez de nuci cca. 100 g.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci:

Iata cum se prepara Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci

Maricica nr. 3, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.

În recipientul masinii de pâine se pune apa călduță, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).

Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează  120 de minute.

După cca. 10 minute adăugați pudra de boia dulce, rozmarinul uscat și miezul de nucă.

Atenție, ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschideți capacul.

Simplu și gustos dacă aveți slugoaie, vorba Bucătărașilor, dacă nu, vă puneți pe frământat și apoi lăsat la dospit cca. 30 minute, sau mai bine până a doua zi la rece. Apoi pus la copt în oale de fontă, tavă special, sau chiar într-o oală/tavă simplă! J

Spor și poftă bună!

 

Vezi si reteta de Paine cu seminte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (14)

Panacris 1

16.01.2024, 17:42

Mda, Cleme, nu l-au incantat aromele!

abetina 1

02.02.2024, 11:44

oanapl 1

05.02.2024, 18:13

Ce bine arată! Aș mânca și eu o felie caldă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciabatta mea