Astazi va prezint Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise.
Ingredientele necesare sunt: unt, zahar, ou, lapte, faina, gem.
Iata cum se prepara Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise:
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra pana obtinem o pasta moale, se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Separat se amesteca galbenusurile cu sarea si laptele, apoi se incorporeaza in amestecul de unt si zahar. La final se adauga, cernute, faina si praful de copt,se omogenizeaza bine pana se obtine un aluat mai moale. Acest aluat se pune intr-o punga posh, se taie varful si se posheaza niste bile in care facem o adancitura cu ajutorul degetului. In fiecare adancitura punem gem de caise. Intr-oducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, se coc cca 20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos pe margine. Se scot din cuptor se azeaza pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra. Se pot pastra mai multe zile intr-o cutir de tabla speciala pentru fursecuri, asta in cazul in care nu dispar cat ai zice fursec.Nimic complicat, se fac repede se manaca la fel de repede.
Vezi si reteta de Nuci umplute.
1
in cazul in care ati uitat sa scoateti untul din frigider puteti sa il dati pe o razatoare si ati rezolvat problema cu untul moale