Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat
Mai zilele trecute mi s-a facut dor de o paine pufoasa, calda, cu coaja crocanta si miez pufos pe care sa o rup cu mana si sa o mananc asa „degeaba” :)) fara nimic alaturi.
Mi-am zis ca niste coronite aromate ar fi tocmai bune pentru a-mi potoli pofta de aluat pufos.
Ingrediente pentru Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat:
Cum se prepara Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se amesteca bine cu sare si piper dupa gust, apoi cu busuiocul verde tocat.
Aluatul crescut il rasturnam pe masa unsa cu putin ulei si-l impartim in bucati aproximativ egale, depinde de marimea pe care o dorim. Fiecare bucata de aluat se intinde subtire sub forma ovala. Se unge bine cu unt aromat, apoi cu un cutit bine ascutit se taie fasii inguste de cca 1 cm, pe latura cea mai lunga a foii de aluat.
Fiecare bucata de aluat astfel taiata se ruleaza (rularea ar trebui sa se faca oblic, eu am omis acest aspect, dar pana la urma a fost ok) , apoi se rasuceste sub forma de spirala. Capatul se baga bine dedesubt, sa nu se desfaca in timpul coptului.
Lasam coronitele sa creasca la loc caldut, timp in care amestecam galbenusul cu putin lapte. Cu acest amestec ungem coronitele. Le dam mai apoi la cuptorul in prealabil incins, la foc mediu, pana se rumenesc.
Pofta buna! 😉
Grozav de buna este si varianta dulce, Coronite cu Finetti sau Coronite cu scortisoara
Va recomandam si reteta de Coronite Vegetariene cu Mere si Nuci