Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa
Dupa o scurta absenta (motivata zic eu) am revenit cu niste placinte calde si pufoase, pentru voi!
Ingrediente pentru Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa:
Aluat:
Pentru umplutura:
Cum se prepara Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa:
Aluat: Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si o lingura de faina si se lasa sa creasca maiaua. Faina se amesteca cu zaharul, oul, galbenusul, aromele si coaja de lamaie sau portocale. Se toarna laptele cu drojdia. Se framanta aluatul si dupa ce s-a adaugat tot laptele, se pune si untul topit. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se lasa sa creasca o ora, timp in care pregatim umplutura.
Umplutura: Frecam galbenusurile cu zaharul si aromele, adaugam branza si o lingura de gris .
Intindem aluatul, taiem patratele, in mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de umplutura si unim cele 4 colturi ale patratului. Ungem cu galbenus si coacem la 180 grade, pentru cca 25-30 minute.
Pudram cu zahar si servim fara mila.
Aveti aici si reteta de Poale-n brau, ca la mama acasa, iar aici reteta de Branzoaice pentru care nu poti tine cont ca sunt fierbinti si le mananci cu pofta! :D
La fel de delicioase sunt si aceste Branzoaice, pufoase si aromate.