Regina de ciocolata

de LC in Prajituri, 22 Sep 2012 | 10750 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g miez nuca
  • 2 linguri cacao

CREMA:

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • o esenta rom

Pentru ornat:

  • o ciocolata alba sau neagra ( pe care o topim pur si simplu sau adaugam in ea unt cat o nuca si 50-100 ml frisca lichida)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Regina de ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare. S adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaua si amestecam usor cu o spatula de lemn. Turnam compozitita intr-o tava (20x30 cm zicea reteta) tapetata cu hartie de copt si nivelam. Se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 25 minute.

Pentru crema procedam astfel : punem la baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul, apa si cacaua. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam ciocolata pe care am rupt-o in bucati si mai lasam 3 minute, amestecand continuu. Lasam crema la racit si intr-un vas mixam untul. Dupa ce s-a racit crema adaugam putin cate putin peste unt, mixand in continuare dupa care adaugam esenta de rom.

Asezam blatul pe un platou dupa ce s-a racit (este foarte fraged si sfaramicios asa...si are gustul pricomigdalelor din comert!), punem crema peste , il ornam cu ciocolata si lasam la frigider. Este tare ~buuuuuun~!

Daca ti-a placut reteta noastra "Regina de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cocomac