Regina budincilor

de cccris in Dulciuri, 22 Mar 2010 | 15021 vizualizari

 

E reteta lui Jamie Oliver, foarte simplu de facut chiar si pentru incepatori. Nu am mincat eu multe budinci, dar asta chiar trebuie sa fie Regina lor.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  •  565ml lapte
  • 115g pesmet
  • 225g zahar  
  • 4 linguri cu ce gem doriti
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Regina budincilor:

Incalzim cuptorul la 150 grade.

Separam 3 oua, punem galbenusurile intr-un castron impreuna cu oul ramas intreg ( fara coaja, hi hi hi) si le batem bine. Adaugam laptele, pesmetul si doar 85gr din zahar.

Punem gem pe fundul vasului in care vom coace budinca si il intindem bine.

Adaugam cu mare grija compozitia de mai sus peste gem, sa nu il deranjam prea tare.

Toate astea se coc 1 ora la cuptor, dar eu le-am tinut mai mult, cam 90min pina cind s-a legat budinca.

Batem albusurile bine, adaugam zaharul ramas si mixam pina obtinem o compozitie ca de bezea.

Scoatem budinca din cuptor, adaugam albusurile, intindem bine pe toata suprafata vasului si mai lasam la cuptor 20 min, dar iarasi am lasat mai mult ca sa se rumeneasca frumos la suprafata, sa fie mai tare putin.

Aveti grija sa nu se arda. 

Este delicioasa.

P.S.: daca aveti familie mare ca mine e bine sa dublati cantitatile, o sa va lingeti pe degete de buna ce e.

Daca ti-a placut reteta noastra "Regina budincilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Halva din gris(irmik helvasi)