Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine

de AlexTeacher in Paste, 31 Oct 2017 | 3275 vizualizari

 

Toata lumea face ravioli cu branza sau cu carne... dar preferatii mei sunt cei dulci, cu dovleac, unt de arahide si ricotta. Trebuie sa ii incerci. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • Faina – 200 g
  • Oua – 2 buc
  • Apa – 1 lingura
  • Sare – 1 varf de cutit
  • Zahar pudra – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 1 lingura

Pentru umplutura:

  • Dovleac - 200 g
  • Ricotta – 100 g
  • Miere – 1 lingura
  • Scortisoara – 1 lingurita rasa
  • Smantana de gatit – 50 ml
  • Galbenusuri – 2 buc
  • Unt de arahide – 1 lingura

Pentru Coulis:

  • Afine – 100 g
  • Mure – 50 g
  • Zahar – 2 linguri
  • Cognac – 1 lingurita

Pentru servire:

  • Nuca
  • Zmeura/mure
  • Scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine:

       Pune faina pe blatul de lucru si fa o gropita in ea;

Sparge cele 2 oua in interior si adauga sarea, zaharul pudra, apa si uleiul de masline deasupra;

Incorporeaza treptat faina in timp ce bati ouale cu o furculita;

Framant-o pana obtii un aluat omogen;

Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider cca 30 min;

Coace dovleacul in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt;

Scoate-l, lasa-l putin sa se raceasca si adauga-l in blender;

Pune mierea, scortisoara, smantana de gatit, galbenusurile, ricotta si untul de arahide; 

Blendeaza totul;

Separat, blendeaza afinele, murele, zaharul si cognacul;

Intinde aluatul de paste cu ajutorul unui sucitor sau cu o masina de paste, pana aluatul devine ff subtire, usor transparent;

Taie aluatul in 2 buc;

Scoate compozitia si pune din loc in loc pe una din bucatile de aluat de paste;

Adauga cealalta bucata de aluat deasupra;

Taie cercuri de ravioli cu ajutorul unui inel de garnitura, si cu o furculita apasa din loc in loc pentru a le sigila mai bine, dar si pentru un aspect mai frumos;

Incinge apa pe foc si fierbe ravioli;

Serveste-i cu nuca macinata si prajita deasupra, coulis de afine si mure, zmeura si scortisoara pudrata;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei cu dovlecei