Rata cu varza la cuptor

de Anastasia in Mancaruri cu carne, 7 Ian 2011 | 51197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 rata 
  • 1 ceapa mare 
  • 1 varza murata de 1,5 kg. 
  • 1 varza proaspata de 2 kg. 
  • 2 morcovi potriviti 
  • 1 lta piper negru macinat 
  • 1 lta cimbru 
  • 1 lta boia dulce 
  • 1 frunza de dafin 
  • 1 cana de 300 ml. suc de rosii 
  • 1 cana de apa fiarta sau plata 
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • ulei pentru calit varza
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu varza la cuptor:

1. Se taie fidea varza murata si se caleste in putin ulei la foc iute timp de 20 de minute cu capac, amestecand la fiecare 4 minute .
2. Se inabusa si varza proaspata pana cand scade din volum intr-o tigaie mare sau un ceaun cu putin ulei .
3. In tava cuptorului se amesteca varza murata cu cea proaspata, cu morcovii taiati rondele, cu ceapa taiata pestisori, funza de dafin rupta in cateva bucatele, cu patrunjelul tocat si cu sucul si apa amestecat cu piperul negru macinat, boiaua si cimbrul .
4. Peste varza se aseaza rata portionata unsa cu ulei si sare si se acopera cu varza.
5. Tava se da in cuptorul preaincalzit la 220 de grade C ( inre treapata 5 si 6 la cuptorul cu gaz) pentru 1 ora, dupa care se scoate tava din cuptor si se descopera carnea cu fata la foc :)) ca sa se rumeneasca usor, o dati din nou la cuptor si faceti focul mai mic la 180 de grade C (treapta 4 la cuptorul cu gaz) o mai coaceti 20 de minute, daca este necesar mai adaugati putina apa in varza, depinde de cuptor cum coace .

Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu varza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne si dovleac