un desert destul de rapid, deloc pretentios dar incredibil de gustos!
Spalam prunele, le desfacem in jumatati de pe sambure, le asezam pe un platou si presaram pudra de scortisoara peste ele.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Tapetam tava cu hartie de copt, presaram biscuitii zdrobiti, 2 linguri fulgi de ovaz,asezam prunele cu mijlocul peste biscuiti, presaram peste prunele astfel asezate celelalte 3 linguri de fulgi de ovaz si trecem la prepararea blatului:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de copt pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala in fir subtire.
In amestcul obtinut incorporam spuma de albusuri si faina, amestecam totul usor cu o lingura de lemn sa nu se lase albusurile.
Turnam acest amestec peste prune, dam tava la copt pentru 35 minute, facem testul cu scobitoarea.
Cand blatul este copt trebuie sa avem pregatit un tocator mare sau un platou de marimea tavii pentru a rasturna prajitura fierbinte si pentru a putea indeparta rapid hartia de copt.
Peste prajitura fierbinte presaram zahar pudra, lasam la racorit, portionam si servim.
Pofta buna!