Rasol de vita

de Brindusa in Vita, 13 Mar 2010 | 9990 vizualizari

 

O mancare tocmai buna pentru o zi de duminica

 

INGREDIENTE

  • rasol de vita, 2 kg
  • 6 l de apa
  • 400 g morcov
  • 200 g ceapa
  • putina telina si patrunjel/pastarnac
  • 8 cartofi medii, cam de aceeasi marime.
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vita:

Spala rasolul de vita si pune-l intr-o oala mare cu apa. Da focul mare pana ce incepe sa fiarba, apoi redu focul, asfel incat fierberea sa se faca incet. Scoate spuma de cate ori este nevoie. Acopera cu un capac si lasa cam 3 ore, sau pana ce carnea e aproape fiarta.

Adauga morcovii, ceapa, telina, patrunjelul, sare, piper si fierbe pana ce sunt aproape facuti. Adauga cartofii si lasa pana ce fierb.

Din zeama rezultata poti face o supa a la grec ca aici sau o supa cu taietei/galusti.

Carnea serveste-o alaturi de cartofi si morcovi, cu hrean si unt

 

TIPS-URI

1

in loc de un rasol mare, foloseste doua mai mici, pentru ca fierb mai repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hamburgeri "home-made"