Rasol alb de porc cu ciuperci.

de dicarmencitta1957 in Porc, 23 Feb 2010 | 7552 vizualizari

 

By dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 ciuperci champignion.
  • 2 bucati de rasol alb de porc.
  • 2 cepe rosii.
  • 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin.
  • 5 cateii de usturoi.
  • 2 linguri amidon alimentar.
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • marar uscat,
  • patrunjel uscat,
  • vegeta fara sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol alb de porc cu ciuperci.:

 Curatam ciupercile,rupem cotorul si apoi le spalam in cateva ape.Le punem la scurs.Curatam ceapa si o taiem cat se poate de fin,dupa care o calim in 2 linguri de ulei de masline.Mentionez ca nu prajesc ceapa,doar o calesc un minut,dupa care adaug rasolul alb taiat cubulete.

Amestecam incontinuu,ca sa nu se prinda,dar si carnea isi mai lasa zeama.Punem si ciupercile pe care le rupem cu mana,sau le taiem.Deoarece ciupercile de data aceasta au fost mai mari,merg si rupte cu mana.Adaug o ceasca de apa,nu prea multa apa,deoarece ciupercile isi vor lasa destula zeama si 5 cateii de usturoi curatati si zdrobiti cu lama cutitului.

Pun catelul de usturoi pe tocator si cu lama cutitului ii zdrobesc un pic.Asa pus usturoiul in mancare nu va produce rau la stomac(am retinut acest lucru de la Euforia cuisine).Bagam craticioara la cuptor,cel putin 40 de minute.Dupa 40 de minute,scot din sosul din craticioara.

Incet si cu mare atentie punem intr-o cana 2 linguri de amidon alimentar,peste care venim cu cate putin sos,pana se va face ca o pasta.Mai adaugam sos pana se va face ca o smantana si il adaugam in craticioara,asezonam cu ce condimente dorim(sare,piper proaspat macinat,tarhon uscat,marar uscat,patrunjel uscat,etc),mai picuram inca o lingura de ulei extravirgin de masline si bagam din nou la cuptor pentru inca 15 minute.

Servim cu o salata de gogosari sau de castraveciori.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb de porc cu ciuperci." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu carne de porc