Racitura cu pui (sau piftie)

de Razvy23 in Curcan, 1 Feb 2010 | 18416 vizualizari

 

Astazi am o reteta de "racitura" adusa direct de la mama de acasa - mie imi place si o consider foarte potrivita nu numai pentru ocazii, ci si cu ocazia venirii caldurilor. Doar de-aia o cheama "racitura"!

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan •
  •  jumatate piept de pui •
  • 2 morcovi •
  • ¼ telina •
  •  2-3 oua •
  • usturoi •
  • 1 plic praf de gelatina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura cu pui (sau piftie):

Se pârlesc aripile de curcan la flacara aragazului (sa se ia penele de pe ele, daca nu sunt bine jumulite)... Se spala si curata toate ingredientele, se pun intr-o oala si se toarna apa cât sa le acopere. Se adauga sare, se lasa la fiert pâna când apa scade la jumatate. Se scot ingredientele, iar carnea se curata de pe oase. Separat se face un mujdei de usturoi, care se adauga in zeama dupa ce aceasta s-a racit. Se adauga si praful de gelatina si se mai lasa un timp, ca sa se dizolve (cca 30 de minute). Apoi se amesteca zeama si se strecoara printr-o strecuratoare mare, in care ati pus si un tifon; se strecoara de trei-patru ori, sau chiar de mai multe, ca sa fie cât mai limpede. Separat se fierb ouale, tari, apoi se curata si se taie felii. Se pregatesc vasele: 6 castronele rotunde mici (precum cele de inghetata) sau 4 mai mari, cât cele de supa. Pe fundul cupelor se pune o felie de ou, o felie de morcov, una de telina, se asaza carnea, fâsii, impartita in mod egal la toate castroanele. Se toarna zeama incet peste ele, se acopera cu o folie (celofan) si se dau castronelele la frigider. Se poate servi si cu hrean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura cu pui (sau piftie)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Bucataras 1

01.02.2010, 19:58

Reteta ar fi super daca n-ar fi copiata: http://hobbybucatar.blogspot.com/2009/05/racitura-cu-pui-sau-piftie.html. Drept urmare, acest user va fi banat!

Teo 1

01.02.2010, 21:59

incerc sa inteleg termenii(am spus ca sunt incepatoare);ai dreptate Bucataras!eu m-am inscris in aceasta echipa ,convinsa ca,putem impartasi unii altora impresii, experiente si retete culinare deja testate;

MIUTA 1

28.12.2010, 23:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie din aripi de curcan