Rață înăbușită în suc de ananas

de Panacris in Rata, 10 Mar 2013 | 9021 vizualizari

 

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea, când golesc farfuria și mai cer o porție! =))

 

INGREDIENTE

  • rață 1 bucată cca. 1000 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină cca. 100 g,
  • gulie 1 bucată medie,
  • sare iodată,
  • enibahar 1 boabă,
  • piper negru 3 boabe,
  • Pentru sos:
  • ananas bucățele 1 conservă,
  • ghimbir ustca 1 linguriță,
  • sos de soia 2 lingurițe.
  • sos worchester 1 linguriță,
  • piper colorat 1 g,
  • sare ioadată 2 g,
  • rozmarin proaspăt .

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rață înăbușită în suc de ananas:

Rața se pune la fiert, în cca. 2000 ml de apă rece,  împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină sare, cca 35 de minute. După ce a trecut perioada de fierbere, se dă deoparte capacul, apoi  se scoate rața, se scoatea carnea de pe os, se așează într-o tavă termorezistentă și se dă la cuptor cca. 5 minute la foc iute.

Din zeama obținută prin fierbere, preparați o supă clară de rață cu tăiței sau găluște.

Între timp bucățile de ananas se prăjesc în puțină untură de rață, apoi se adaugă carnea de rață friptă și zeama de ananas, ghimbirul, sosul de soia, sosul worchester, se acoperă și se lasă cca. 10 minute la înăbușit. La final se adaugă rozmarinul tocat mărunt.

Se servește cu garnitură de orez simplă sau cu ciuperci. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rață înăbușită în suc de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor, cu portocala si vin