Aceasta tarta sarata te poate scoate din orice incurcatura. Daca nu stii ca sa gatesti pentru cina, sau n-ai idee ce sa iei maine la serviciu, te sfatuiesc s-o incerci ;)
Mai intai se face coaja de tarta. Untul se taie in bucatele mici si se pune peste faina. Se amesteca cu varfurile degetelor (ca sa nu se topeasca untul) pana ce toate bucatelele de unt sunt acoperite de faina. Se adauga 3 linguri de apa rece si se amesteca putin pana ce se formeaza coca. Daca nu se formeaza, mai adauga cate o lingura de apa. Pune coca in folie de plastic si las-o la frigider cateva ore ca sa se raceasca (se poate si peste noapte)
Coca se intinde in forma dorita (preferabil dreptunghiulara) si se coace 10 minute la 180 C.
In timpul asta se pregateste umplutura. Intr-un blender se pun gorgonzola, oul, smantana si putin piper. Mixeaza bine.
Cu un peeler taie fasii subtiri de zucchini. Restul de dovlecel se pun in blender peste crema de branza si se mixeaza bine. Se potriveste umplutura de sare si piper si se toarna in coaja de tarta. Deasupra se aseaza feliile subtiri de zucchini si se orneaza cu felii subtiri de ridichi.
Se coace 15- 20 minute la 180 C