Quenelles D'Asburgo

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 5 Apr 2014 | 4706 vizualizari

 

Numele d'Asburgo face referire la Massimiliano d'Asburgo, fratele celui mai faimos imperator Francesco Giuseppe.
Quenelles insa este un termen francez ce inseamna carne tocata (maruntita) pentru umplutura...deci ca atare chiftea.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cartofi
  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 3 oua
  • 250 gr pancetta
  • patrunjel
  • unt ( pentru uns tava)
  • 250 ml smantana
  • boia
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quenelles D'Asburgo:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem in cuburi de marime potrivita si ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand cartofii au fiert,ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol.

Pasam cartofii ( ca pentru piure ) amestecand cu un ou ,faina si putina sare dupa gust.Amestecam bine ingredientele.

Separat spalam patrunjelul,eliminam apa cu un servet de hartie si il tocam fin.

Calim pancetta in putin ulei,adaugam patrunjelul,boia, piper ( dupa gust) si amestecam cu o lingura de lemn.

Impartim compozitia de cartofi in mai multe bile.In mijlocul fiecareia punem pancetta.

Ungem bine un vas pentru cuptor cu unt .Asezam bilele de cartofi umplute una langa cealalta.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 20-25 minute.

Intre timp mixam spuma cele doua oua ramase ,adaugam sare si putin cate putin adaugam smantana.Amestecam bine .

Scoatem tava din cuptor,punem compozitia de oua cu smantana si dam vasul din nou la cuptor pentru 10-15 minute.

Se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

Pancetta poate fi inlocuita cu kaizer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quenelles D'Asburgo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi, cu sos picant