Pulpa de porc si carnati in sos de bere

de Toamna07 in Porc, 16 Dec 2014 | 5618 vizualizari

 

Cum sa nu gustam macar o bucatica,cand aroma imbatatoare ne trezeste simturile ?!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 1 kg pulpa de porc feliata
  • 2 carnati crud uscati
  • 5 catei de usturoi
  • 500 ml bere neagra sau bere blonda nefiltrata
  • 50 ml ulei de masline
  • sare,piper,cimbru,
  • fulgi de chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc si carnati in sos de bere:

Cu o seara inainte ,sau cu cel putin 3 ore inainte,asezam fripturile in tava si le ungem cu ulei de masline,le condimentam cu sare,piper,fulgi de chilli si cimbru.

Le masam usor,turnam 250 ml de bere,apoi le acoperim cu folie alimentara si le dam la rece pana a doua zi .

Zdrobim cateii de usturoi si-i indesam printre carne. Punem si restul de bere,acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor incins pentru 40 de minute. Dupa acest timp o scoatem din cuptor,inlaturam folia si vom intoarce carnea rumenita pe cealalta parte.

Carnatii se vor felia si se vor imprastia prin tava. Mai dam la cuptor pana in momentul in care carnea se patrunde usor cu furculita. Alcoolul din bere se va evapora si va ramane un sos dulceag si foarte gustos.

Carnea se va topi in gura,este extrem de frageda si cu gust usor afumat de la carnati.

Este o friptura ideala pentru Craciun.Se prepara usor si o puteti servi cu salata preferata.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc si carnati in sos de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

16.12.2014, 22:02

Vin la tine la masa ca vad ca ai bunatati!

mirela0911 1

17.12.2014, 09:22

Ce rumene si frumoase sunt!

elucubratiiculinare 1

17.12.2014, 17:13

vin la masa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi noi cu carne