Pulpa de curcan in sos de vin si ciuperci

de laura_n in Curcan, 2 Feb 2013 | 6301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 catei usturoi
  • cateva rosii deshidratate in ulei
  • 1 paharut vin alb
  • 2 lg bulion
  • sare
  • oregano
  • ulei masline
  • praf usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan in sos de vin si ciuperci:

Pulpa de curcan se spala si se pune la fiert vreo jumatate de ora.

Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste.

Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si se pun la calit ceapa cu usturoiul si rosiile taiate cubulete.  

Dupa ce a fiert pulpa, se scoate din apa si se portioneaza bucati mai mici care se pun la calit peste ceapa. Dupa ce s-a rumenit bine si carnea, se adauga ciupercile scurse. Se calesc un pic si apoi se toarna vinul. Dupa ce a sfarait bine, se adauga bulionul, oregano, sare si putina zeama de la fiert. Se lasa sa scada sosul si la sfarsit se presara putin praf de usturoi. Se acopera cu un capac si se lasa vreo 10 min asa acoperit inainte de servire.

Se serveste alaturi de un piure cremos de cartofi sau alta garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan in sos de vin si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan Delicious Flavours