Puisori

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Iul 2010 | 4342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml lapte ,
  • 2 oua ,
  • 50 g unt moale sau ulei ,
  • 50 g zahar ,
  • 15 g drojdie ,
  • arome ,
  • faina cat cuprinde.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puisori:

-din drojdie ,laptele si putina faina se face maiaua care se va lasa la crescut

-ouale se bat bine cu zaharul si un vf sare

-se adauga peste maiaua crescuta

-se adauga si uleiul sau untul ,aromele,faina cat sa iasa un aluat potrivit

-se mai adauga in timpul framantarii ulei pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini

-se lasa la crescut

-dupa ce a crescut si si-a dublat volumul se mai framanta inca vreo 10 min dupa care se imparte in 8 bucati, fiecate se va modela in forma de sul

-se innoada

-se lasa pentru 15 min sa mai creasca putin, se ung cu ou si li se formeaza ochisorii si codita

-se coc 20-30 min , pa foc mic pt inceput dupa care se iuteste focul pt a se rumenii frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Puisori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionela2682 1

28.07.2010, 20:02

ele...cam ocupata ,nu am avut timp sa le mai postez...dar ma bucur ca va plac! promit ca va mai " hranesc "din cand in cand,nu va las eu sa muriti de foame....!

ela 1

28.07.2010, 20:03

ionela2682 1

28.07.2010, 20:10

ela aici erai...?! te invit la un puisor! si o cana de lapte...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello