Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor

de rivka in Pui, 13 Iul 2010 | 6476 vizualizari

 

dupa o idee preluata de la epurasha2bb

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de cca 1 kg 200
  • cca 80 grame unt la temp camerei
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita amestec condimente pt pui
  • 1 jumatate de lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita coriandru
  • 2 lingurite patrunjel uscat
  • 2 lingurite rozmarin
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor:

Se pune puiul spalat bine sub jet de apa rece intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa cam o ora.

Se scoate din apa, se spala bine pe toate partile se umple inauntru cu aproape tot untul amestecat cu condimentele enumerate mai putin rozmarinul, ardeiul capia si ceapa, cu restul de unt se unge puiul la suprafata.Se inchide gaura cu organele, eu am pus ca si capac ficatelul si pipota.

Se aseaza puiul intr-un vas de cuptor de preferinta ceramic iese mai bun.

Se taie ardeiul capia marunt si se stropeste peste pui, ceapa se taie in 4 se pune in vas, se stropeste totul cu rozmarin si cele 2 linguri ulei masline , se acopera binne cu capac sau folie de aluminiu si se da la rece vreo 4, 5 ore.

Puiul se da la cuptor la cca 240 grade cca 90 minute in ultimele 15 minute se descopera si cu o lingura adanca se stropeste din cand in cand cu sosul(bulionul) format in tava.

Am servit cu puree de cartofi facut fara unt (caci am stropit pureul cu sos de unt de la pui) e jammieeeee.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ina 1

14.07.2010, 22:22

mah, eu am fost atenta la reteta, n-am vazut cum sta puiul ala cracit asa

ada 1

16.07.2010, 22:25

nadina73 1

17.07.2010, 17:11

ce bine arata rivsuper 5 furcu mari de tot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]