Pui Shanghai cu sos iute

de aromearomate1 in Pui, 11 Feb 2019 | 4081 vizualizari

 

INGREDIENTE


    • 1 kg piept de pui
    • 4 oua
    • faina
    • sare
    • piper
    • cimbru
    • vin alb
    • pesmet
    • susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Shanghai cu sos iute:

Se taie pieptul de pui în fășii subțiri pe care le punem într-un castron și adaugam peste  jumătate pahar de vin alb, sare, piper, cimbru, amestecam pieptul de pui cu aceste condimente si lasăm  preparatul la macerat in frigider timp de 2-3 ore. Apoi in trei vase separate punem faina, ouăle bătute ca pentru omleta si pesmet cu susan. Tăvălim fasiile de pui pe rand în faina, ou și pesmet ( F.O.P),  și le așezam pe o tava. Într-o tigaie adâncă (wok) încingem uleiul foarte bine (aproximativ 1 litru), scufundam 6-8 fășii pe care le lasam la prăjit timp de  3-4 minute, apoi le scoatem pe o tava tapetata cu prosop de hârtie. Este foarte important sa le scufundați atunci când uleiul este foarte încins, altfel se vor îmbiba cu ulei și nu vor fi crocante. Se servesc cu sos sau ca atare.

Eu am preparat un sos rosu picant – pentru acesta aveți nevoie de: bulion de casa, pasta de ardei iute, fulgi de ardei iute, apa, sare și piper. Amestecam bulionul cu toate condimentele după gust și adaugăm putina apa pentru a obține consistenta dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Shanghai cu sos iute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure cu ostropel de pui