Pui la tava cu pilaf

de Lorra in Pui, 25 Mai 2013 | 5046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru pui :
  • 1 pui intreg
  • sare
  • piper
  • ulei
  • putina apa
  • pentru pilaf:
  • 250 gr. orez cu bobul lung
  • 1 - 1/2 l. apa
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • sare
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la tava cu pilaf:

 Se spala si se portioneaza puiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

 Intr-o tava se pune putin ulei si apa si se aseaza bucatile de carne, dupa care se baga in cuptorul preincalzit.

 Se tine la foc mediu, iar cand devine rumen deasupra, se intoarce pe partea cealalta.

 Se stropeste din cand in cand pe deasupra, cu zeama din tava.

 Este gata cand s-a rumenit pe ambele parti.

Pentru pilaf, se curata ceapa, se spala si se toaca, iar morcovul se taie felii (rondele) subtiri.

 Intr-un tuci se pune uleiul la incins si se adauga legumele si sare dupa gust.

 Cand acestea s-au calit si ceapa devine sticloasa, se pune orezul mestecand bine, apoi se adauga apa.

 Se fierbe la foc mic mestecand din cand in cand, pana ce apa scade si bobul de orez se umfla.

 La final se presara patrunjel  tocat.

Merge tare bine cu o salata de varza si marar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la tava cu pilaf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui imperial cu mirodenii