Pui la cuptor

de Constelatialeu in Pui, 17 Noi 2017 | 5483 vizualizari

 

Pui masat cu sos Teriyaki si mustar, cam asa a stat treaba cu masajul pe ziua de azi......))))

 

INGREDIENTE

  • 1 pui cca 1.300 Kg
  • sare grunjoasa
  • Pentru masat puiul
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri sos Teriyaki
  • 2 linguri ulei masline
  • 1/2 lingurita piper macinat diverse culori
  • 1 capatana usturoi
  • mixt de condimente -cimbru, oregano,rosmarin si altele
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor:

Mai intai am curatat bine puiul, l-am spalat, apoi l-am uscat cu niste servetele.

Intr-un castron am pus mustarul, sosul Teriyaki, uleiul si piperul si am amestecat bine. Separat am masat puiul cu sare grunjoasa, cam o lingura e suficient, am masat la exterior si la interior, apoi am luat puiul masat si l-am pus in castronul cu sos si ''l-am imbaiat'' bine , am acoperit castronul si am lasat cca. 1 ora sa se odihneasca.

Intr-o sticla cu gat larg, am pus cateii de usturoi striviti, asa cu coaja cu tot, am pus 2 lingurite de mixt de condimente si am umplut cu apa.

Intr-o tava am pus hartie de copt, am asezat sticla in centru, apoi am pus puiul pe sticla, am bagat tava la cuptor. Tava cu pui am pus-o in tava de la cuptor, in care am pus apa, avand grija sa nu scada apa, sa fie tot timpul apa. La foc mic 2 ore, apoi am marit un pic focul si n-am m-ai pus apa in tava, sa se poata rumeni puiul. Am servit cu piure de cartofi si gogosari umpluti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma la farfurie