Pui la cuptor

de Constelatialeu in Pui, 17 Noi 2017 | 5761 vizualizari

 

Pui masat cu sos Teriyaki si mustar, cam asa a stat treaba cu masajul pe ziua de azi......))))

 

INGREDIENTE

  • 1 pui cca 1.300 Kg
  • sare grunjoasa
  • Pentru masat puiul
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri sos Teriyaki
  • 2 linguri ulei masline
  • 1/2 lingurita piper macinat diverse culori
  • 1 capatana usturoi
  • mixt de condimente -cimbru, oregano,rosmarin si altele
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor:

Mai intai am curatat bine puiul, l-am spalat, apoi l-am uscat cu niste servetele.

Intr-un castron am pus mustarul, sosul Teriyaki, uleiul si piperul si am amestecat bine. Separat am masat puiul cu sare grunjoasa, cam o lingura e suficient, am masat la exterior si la interior, apoi am luat puiul masat si l-am pus in castronul cu sos si ''l-am imbaiat'' bine , am acoperit castronul si am lasat cca. 1 ora sa se odihneasca.

Intr-o sticla cu gat larg, am pus cateii de usturoi striviti, asa cu coaja cu tot, am pus 2 lingurite de mixt de condimente si am umplut cu apa.

Intr-o tava am pus hartie de copt, am asezat sticla in centru, apoi am pus puiul pe sticla, am bagat tava la cuptor. Tava cu pui am pus-o in tava de la cuptor, in care am pus apa, avand grija sa nu scada apa, sa fie tot timpul apa. La foc mic 2 ore, apoi am marit un pic focul si n-am m-ai pus apa in tava, sa se poata rumeni puiul. Am servit cu piure de cartofi si gogosari umpluti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui fierte in vin