Pui iranian - Morgh

de retetepersane in Pui, 13 Feb 2011 | 9682 vizualizari

 

Morgh inseamna pui in limba persana. Am mancat deseori puiul pregatit in acest fel, cu orez si un fruct acrisor uscat care ei il numesc zereshk (Berberis vulgaris) care la noi cred ca se numesc agrise rosii.
Pentru ca nu am gasit in Bucuresti agrise uscate, eu am folosit boabe de rodie.
Puiul astfel gatit iese delicios

 

INGREDIENTE

  • Carne de pui, piept sau pulpe
  • o ceapa taiata marunt
  • ardei gras taiat feliute
  • 1 lingurita rurmeric
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1/2 boia de ardei dulce
  • Praf de chilli (optional)
  • Sare
  • Piper
  • Putin ulei pentru gatit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui iranian - Morgh:

1. Puneti carnea de pui intr-o oala impreuna cu toate ingredientele, adaugati apa cat sa acopere carnea, puneti capacul si lasati sa fiarba 20 min sau pana cand carnea s-a facut. Pulpele s-ar putea sa fiarba mai greu.

2. Serviti cu orez iranian sau cu piure, adaugand deasupra si cateva linguri din sos si garnisiti cu boabe de rodie sau agrise

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui iranian - Morgh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui indian Tandoori