Pui in crusta crocanta de mustar

de Oana in Pui, 11 Oct 2009 | 11987 vizualizari

 

O reteta rapida, am descoperit-o intr-una din cartile mele Reader's Digest "Rapid si Delicios".

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe mari de pui
  • unt pentru uns tava
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceapa mica
  • 1 catel mare de usturoi
  • 50g pesmet
  • o lingura unt
  • o lingura cu varf de patrunjel proaspat tocat fin
  • 2 linguri maioneza
  • o lingurita cu varf de mustar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta crocanta de mustar:

Se incalzeste cuptorul. Se unge o tava termorezistenta cu unt si se aseaza in ea pulpele de pui spalate si uscate. Se pun cu pielea in jos, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se pune tava la cuptor pentru 20 de minute, intorcand pulpele la jumatatea intervalului. Am acoperit tava apoi cu o folie, sa nu sara.

Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca foarte fin. Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute. Se pune pesmetul si patrunjelul, se amesteca si se mai lasa 2 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Maioneza si mustarul se amesteca si se pun deoparte.

Se scot pulpele, se ung cu sosul de maioneza si mustar, apoi se presara peste ele pesmetul, acoperindu-le bine. Se preseaza usor cu mana. Se pune iar tava la cuptor 5 minute, pana se rumeneste usor.

TIPS-URI

1

Cea mai potrivita garnitura la acest fel este conopida sau broccoli. Eu le-am combinat si cu niste morcovi si cartofi cu patrunjel deasupra :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta crocanta de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

rivka 1

11.10.2009, 21:06

hahhaha nu ma fa oana ca merg acum sa-mi dezghet niste pulpe din congelator .

arata bine, sunt bune???o pun la favo...

Oana 1

11.10.2009, 21:08

Sunt nemaipomenite! Crusta aia are un gust deosebit, e buna! Doar ca, parerea mea, cam grele pentru bietele mele pietricele de la fiere Eu am mancat jumatate de pulpa cu legume, iamiii! Merita incercate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Caprese