Pui impanat cu usturoi

de Ina in Pui, 25 Ian 2012 | 8093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg ( fara cap si picioare )
  • boia dulce de ardei
  • sare/ delikat
  • piper
  • ulei pentru uns puiul ( 50 ml)
  • sos de soia
  • o capatana mare de usturoi
  • marar verde 
  • cartofi pentru garnitura 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui impanat cu usturoi:

Curatam cartofii, ii  spalam  si-i feliem, apoi ii fierbem pe jumatate, in apa cu sare ( sa nu intre furculita prea usor in ei ) . 

Puiul se curata si se spala bine in apa rece. Pe toata suprafata lui se fac din loc in loc "buzunare" prin strapungerea cu un cutit, in fiecare buzunar strecurandu-se bucati de usturoi. Ungem puiul cu ulei, il stropim bine cu sos de soia si presaram boia  dulce de ardei si piper.  Condimente presaram si in interiorul puiului, dupa care aruncam si o mana de catei de usturoi si crengute de marar. ( Eu am aruncat si-un carnat , gasit stingher prin frigider :D )

In cuptorul cu halogen ( sau in tava, daca folositi cuptorul de aragaz ) asezam feliile de cartofi fierti pe jumatate, pe care le stropim cu sos de soia si presaram delikat, bucati de usturoi si marar verde. Asezam puiul pe patul de cartofi si rumenim totul la  200 grade Celsius, in doua reprize a cate 30 minute. Intre cele doua reprize intoarcem puiul pentru a se rumeni uniform pe ambele parti. Cartofii vor fi scaldati in grasimea ce se va scurge din pui pe timpul coacerii, dar va asigur ca va veti linge pe degete de cat de gustosi vor fi.

Am servit cu salata de sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui impanat cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor