Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi

de Miha in Pui, 3 Oct 2010 | 52224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe intregi
  • 2 pahare suc de rosii
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • cimbru
  • Galuste:
  • 3 cartofi
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • ~200 g faina
  • 1 lingura amidon
  • sare si piper
  • nucsoara
  • 2 felii de paine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi:

Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu cateva linguri cu ulei de masline. Turnam deasupra sosul preparat din ceapa si usturoiul tocate marunt si amestecate cu sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si pulpele se rumenesc.

Galuste: Painea se taie cuburi, apoi se prajesc intr-o tigaie teflonata in putin unt sau ulei.

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub un jet de apa rece,  se curata de coaja, apoi se paseaza. Se lasa la racit. Cand sunt complet raciti se adauga oul, sare, piper si nucsoara dupa gust si untul moale. Se incorporeaza apoi faina si amidonul si se framanta un aluat pufos, usor lipicios. Daca e prea moale se mai adauga faina.

Cu mana umeda se rup bucati din aluat care se modeleaza sub forma de bile. In mijlocul fiecarei bile se baga un cubulet de paine prajit. Se pun la fiert in apa cu sare, timp de cca 15 minute, pana se ridica la suprafata.

Se scot cu o paleta cu gauri si se servesc calde alaturi de pulpele de pui cu sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi)