Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a folosit cartofi copti, iar eu i-am fiert.
Din ulei si condimente facem o pasta cu care ungem puiul pe care il punem intr-un vas de yena cu capac si il dam la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert asa in coaja cu apa cat sa-i acopere.
Nu ii fierbem prea rau sa nu se sfarame, ii incercam cu furculita, sa ramana totusi mai tari.
Curatam morcovul si il punem la fiert in apa cu putina sare.
Cand morcovul este aproape gata adaugam fasolea verde congelata si mai lasam cateva minute pana se inmoaie si aceasta, cam 10 minute.
Usturoiul il curatam si il tocam marunt, partea alba o pisam bine, iar frunzele le tocam cat mai fin.
Frecam usturoiul cu putina sare, o lingurita de ulei si putin piper, apoi adaugam putina zeama de la morcov si fasole verde.
Curatam cartofii, dupa ce s-au racit, de coaja si ii taiem rondele.
Morcovul il vom taia tot rondele.
Ungem grillul cu putin ulei si il incingem bine pe foc dupa care asezam rondelele de cartofi si morcov si le lasam 2-3 minute pe o parte si pe cealalta.
Servim legumele alaturi de pui stropite cu usturoi.
Au fost foarte delicioase!
1
Se pot pregati si rondele de dovlecel care de asemeni se pot servi cu usturoi.