Pui cu ciuperci in sos de smantana

de oanapl in Pui, 15 Apr 2020 | 4444 vizualizari

 

Pentru această rețetă m-am inspirat de la Madi (căreia îi mulțumesc de idee și o pup). Eu am folosit doar smântână și am înlocuit parmezanul cu cașcaval. E absolut delicioasă rețeta.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • 1 conservă de ciuperci
  • 200 ml smântână de gătit
  • 30 g cașcaval ras
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • oregano uscat
  • boia dulce
  • ulei
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci in sos de smantana:

Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia.
Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o cană cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu capac.
Separat se călesc ceapa şi usturoiul verde tocate mărunt. Se adaugă ciupercile, smântâna de gătit şi cașcavalul ras, sare şi piper după gust şi se lasă câteva minute la foc mic.
Când carnea este gata, se pune în sosul de ciuperci, se omogenizează și se lasă 1 minut să se întrepătrundă aromele. Se presară pătrunjel tocat.
Se serveste preparatul cald, cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

16.04.2020, 11:00

Panacris 1

16.04.2020, 22:23

Hmmm, dacă zici tu 6 porții, super! Sigur voi proba!

Rocsi 1

19.04.2020, 19:49

Bunatate de preparat ne-ai adus!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulet cu chiftelute