Pui cu alune

de Brindusa in Pui, 14 Apr 2010 | 4387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (cca 600 g), taiat mic
  • 1 ceapa rosie, taiata mic
  • 4 fire ceapa verde
  • 3 catei de usturoi, taiati mic
  • 3- 4 cm ghimbir taiat mic
  • 100 g alune, prajite in putin ulei
  • 5 linguri ulei
  • 3 - 4 linguri sos de soia (in loc de sare)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu alune:

Incalzeste foarte bine un wok (tigaie mare) , adauga uleiul si incalzeste-l. Pune puiul si amesteca continuu, la foc mare, pana ce capata o culoare aurie (sa nu se arda). Adauga ceapa rosie, usturoiul si ghimbirul. Amesteca si gateste 3-4 minute. Adauga 3 fire de ceapa verde, taiate mic si mai amesteca 2 minute. Daca ti se pare ca sosul se arde, pune cate putina apa. Pune sosul de soia si alunele si mai lasa pana ce puiul e facut. Cand servesti, presara ceapa verde.

Serveste cu taietei sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu alune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Brindusa 1

14.04.2010, 23:12

mihaela, curajul vine... mancand La inceput pune doar cateva alune, ca sa vezi cum e. Si daca nu-ti place, asta e! Alta data nu mai faci.

Brindusa 1

14.04.2010, 23:14

Ana, cu unt de arahide e putin mai diferit, pentru ca nu mai e textura crocanta data de alunele intregi. Sunt sigura ca si al tau a fost foarte bun.

dicarmencitta1957 1

15.04.2010, 23:20

Prezentarea este de nota 10 cu felicitari.Am mancat la o prietena si tare mi-a placut.Tot am zis ca o sa fac,dar acum vazandu-l chiar o sa fac si eu.Felicitari.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pui Teriyaki