Pui crocant la cuptor

de Nadyne in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2016 | 9561 vizualizari

 

     Crispy sau pui crocant la cuptor... Bucatelele astea aurii sunt adorate de copii si sunt o varianta mult mai sanatoasa decat cele prajite in baie de ulei sau a celor de la fast-food-uri.

 

INGREDIENTE

  • 1kg piept de pui sau muschiulet de pui
  • 3 albusuri (puteti folosi si ouale intregi, eu prefer doar cu albus)
  • 1/2 cana faina integrala de grau (eu am folosit si de secara)
  • lapte
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • piper negru macinat, optional
  • un praf de sare
  • fulgi de porumb neindulciti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui crocant la cuptor:

Taiem fasii de pui, potrivit de groase.

     Le asezam intr-un castron si le acoperim cu lapte, acoperim si apoi le lasam la frigider minim o ora.

     Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem hartie de copt in tava pe care o vom folosi.

    Intr-o farfurie adanca, amestecam faina cu condimentele, iar in alta batem albusurile spuma sau ouale cu furculita. In oua adaugam sarea, daca o folosim.

     Maruntim fulgii de porumb la robot si ii punem si pe ei intr-un castronel.

     Fasiile de pui, scurse de lapte, se trec prin faina condimentata, scuturand excesul, prin albus, apoi din nou prin faina si prin albus, iar la final prin fulgii de porumb maruntiti, apasand usor pentru a adera foarte bine.

     Le asezam in tava si le introducem in cuptorul preincalzit, pentru 40-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crocant la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la cuptor