Se zice că aceasta este o mâncare de fast food, dar nu se știe dacă nu cumva ea a fost creația unei gospodine, în bucătăria ei... Oricum, cred că cine a mâncat așa ceva într-un local fast food, a încercat apoi acasă experiența, dacă nu ca să aducă unele îmbunătățiri rețetei, atunci măcar ca să resimtă gustul care i-a plăcut.
Mie îmi place mult pieptul de pui, așa că îl prepar în diferite moduri, iar acesta este unul dintre ele. Ceea ce am schimbat față de prezentarea de fast food este garnitura: știu că majoritatea oamenilor preferă cartofii prăjiți, dar eu nu-i pot asocia la un fel principal prăjit. Așa că atunci când felul principal este prăjit, ca garnitură avem: cartofi natur, piure, paste, cus-cus..., oricum, ceva fiert, obișnuit sau la aburi, dar în nici un caz, prăjit. Iar asta, în ceea ce mă privește, nu ține neapărat de vreo dietă, sau de principii alimentare, ci de gustul meu. Iar cu un piure cremos de cartofi, nouă ni s-a părut că puiul Crispy este excelent.
Dar, evident, fiecare gătește și mănâncă după cum îi place, ca să fie mulțumit...
Pieptul de pui se spală, se scurge bine de apă, se fasonează și se taie apoi fâșii, nu mai groase de 1 cm.
Se mixează ouăle cu toate condimentele care sunt pe plac (sare, piper, boia de ardei, condimente pentru pui, oregano...)
Fulgii de porumb se fărâmițează prin presare.
Se iau fâșiile de piept de pui, se trec prin făină, apoi prin amestecul de ouă și condimente, după care se tăvălesc prin fulgii de porumb fărâmițați și se depun pe un platou, sau pe o farfurie.
Se prăjesc bucățile de pui pe ambele fețe în uleiul încins și când sunt frumos rumenite, se scot pe un platou în care s-a pus hârtie absorbantă, în prealabil, pentru a se scurge de uleiul de prisos.
Cât timp se rumenesc bucățile de pui în tigaie, se pregătesc celelalte, pentru ca uleiul să nu se ardă inutil.
Între timp, se fierb cartofii în apă cu sare și când sunt gata, se face un piure cremos, cu unt și smântână.
Puiul Crispy se servește cald, cu piure cremos de cartofi. Acestui fel de mâncare i se pot asocia felii de roșii, răcoroase și proaspete.
1
Scurgeți bine de apă fâșiile de pui, înainte de a le prepara.
2
Este bine ca fâșiile din piept de pui să nu fie mai groase de 1 cm, ca să se pătrundă bine în timpul preparării.
3
Dacă veți bate fâșiile de pui cu ciocanul, s-ar putea să se subțieze prea mult și la prăjire să devină uscate. Soluția cea mai bună este să le tăiați corespunzător de groase.
4
Fulgii de porumb trebuie fărâmițați, dar nu transformați în făină/pesmet, pentru ca preparatul să aibă aspectul crocant (crispy).
5
Puteți folosi ce condimente vă plac. Dacă folosiți chilli, atenție mare la dozare, pentru că este foarte iute!
6
Eu am folosit 3 ouă, dar mi-a rămas compoziție, așa că două ouă sunt suficiente pentru această cantitate de piept de pui.
7
Scoateți carnea prăjită pe un platou prevăzut cu hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul de prisos.
8
Acest preparat se poate face și dietetic, la cuptor, dar gustul va fi puțin diferit.