Pui copt cu unt aromat

de LeBlogPiquant in Pui, 23 Noi 2010 | 9670 vizualizari

 

Puiul asta a fost o capodopera. Stiu ca zic asta de fiecare data :p dar pe bune, e adevarat!

 

INGREDIENTE

  • 100g unt
  • 2-3 crengute de salvie, rozmarin si cimbru proaspete, sau cate o lingurita din fiecare, uscate
  • 1 lamaie
  • 6 catei de usturoi
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui copt cu unt aromat:

Intai si intai am facut untul aromat - am taiat cubulete vreo 100g unt, iar separat am pisat in morjar 3 catei de usturoi, impreuna cu cimbru, rozmarin si salvie (daca puteti, folositi ierburi proaspete - it makes all the difference), coaja de lamaie, si sare&piper. Apoi am amestecat ierburile cu untul.

Urmatorul pas a fost mozolirea puiului cu unt. Imi e rusine sa va spun, dar am violat puiul asta in toate orificiile posibile cu untul asta :p But I did it for a great cause. Am desprins pielea de carne, incepand cu pieptul (da, stiu ca sunt scarboasa) si l-am uns cu unt intre carne si piele...

Apoi, l-am uns si inauntru, si pe dinafara - ce mai -in toate locurile posibile! Dar in felul asta, toate aromele minunate din unt au patruns in carne din toate directiile, si jur ca a fost primul piept de pui pe care l-am mancat care nu a fost absolut deloc atos, ci fraged si delicios!

Inauntru, am bagat o lamaie intreaga, pe care am intepat-o de vreo 10 ori cu un cutit, cativa catei de usturoi, si niste crengute de cimbru, salvie.

L-am bagat in cuptorul incins, la foc mic, pentru vreo 2 ore. L-am mai scos cam la 40 de minute, ca sa il ung cu untul topit din tava.

A fost o minunatie! Fraged, suculent, aromat... perfect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui copt cu unt aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la ceaun