Pui condimentat Jerk (Jamaica)

de Catalina L in Pui, 15 Aug 2019 | 4508 vizualizari

 

Va propun o reteta clasica jamaicana de pui picant. Puiul este marinat si prajit la gratar sau gatit la cuptor.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/pui-condiimentat-jerk-jamaica.html
 

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele de pui si 6 aripioare

Pentru marinata de condimente jerk:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin
  • 1 lingura zeama de lime (lamaie verde)
  • 2 lingurite de pudra de ceapa
  • 1 lingura de zahar de trestie
  • 2 prafuri de cuisoare
  • nucsoara rasa
  • 1 lingurita de pudra de ghimbir
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 1 lingurita de pudra de usturoi sau 1 bun catel zdrobit
  • boia iute de ardei/piment dupa gust
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • cimbru uscat
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui condimentat Jerk (Jamaica):

Pregatiti marinata amestecand toate ingredientele intr-un castron.

Ungeti bine carnea de pui cu marinata si puneti-o intr-un vas pentru cuptor.

Acoperiti cu film alimentar si dati la rece 2-3 ore sau lasati o noapte.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Indepartati folia alimentara si dati la cuptor timp de 20 de minute.

Intoarceti carnea si coaceti inca 15 minute la  200°C de data aceasta  .

Este gata!

Serviti cu salata, cartofi prajiti etc.

Baiatului meu i-a placut foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui condimentat Jerk (Jamaica)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe umplute, la cuptor, cu cartofi molcomi