Aceasta reteta este rezultatul din combinarea mai multor retete de pui cacciatore luate de pe internet! Eu sper sa incercati si aceasta reteta!
Marinarea carnii
- se unge carnea cu ulei de masline
- intr-un bol se adauga putina apa, putin vin, zeama de la o felie-doua lamaie cimbru, oregano si rozmarin.
- se adauga carnea si se pune la rece.
- in cazul pulpelor/copanelor sau chiar a pieptului, se pot lasa la marinat de pe o zi pe alta sau cel putin 5 ore.
Mod de preparare:
- se rumeneste ceapa taiata mai mare in ulei, dupa care se adauga o cana apa si ciupercile taiate cubulete.Se lasa la scazut.
-pulpele se rumenesc pe ambele parti in putin ulei dupa care se adauga peste ceapa+o cana de apa! Dupa ce scade se adauga vinul! Dupa primul clocot se adauga morcovii taiati cubulete, condimentele si se lasa la fiert sub capac la foc mediu spre mic! Se mai adauga apa in cazul in care scade prea mult! Spre final se adauga usturoiul pisat
- se garniseste cu patrunjel proaspat.
Pastele se fierb in apa cu sare aproape clocotita timp de 7-10 min (depinde de pastele folosite)